اقتصاد و صنعت

تحریم‌های آمریکا تاثیری بر همکاری های راه آهن ایران و روسیه ندارد

تحریم‌های آمریکا تاثیری بر همکاری های راه آهن ایران و روسیه ندارد
پایگاه خبری معدن نیوز-یکی از مقام‌های راه آهن ایران به تازگی عنوان کرده است که تحریم‌های خصمانه آمریکا علیه روسیه و ایران بر همکاری های دوجانبه برای توسعه خطوط ریلی و راه آهن میان این دو کشور تاثیرگذار نخواهد بود.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، حسین عاشوری – قائم مقام راه آهن جمهوری اسلامی ایران – در گفت‌وگویی با خبرنگار اسپوتنیک درباره تاثیر تحریم های آمریکا علیه روسیه و ایران در زمینه همکاری های دوجانبه برای توسعه راه آهن سخن گفت.

وی در این گفت‌وگو تاکید کرد که تحریم‌های خصمانه ایالات متحده آمریکا علیه روسیه و ایران به هیچ عنوان بر روی همکاری های دوجانبه این کشور با روسیه در خصوص قرارداد توسعه و ساخت خطوط ریلی و راه آهن میان این دوکشور تاثیر نخواهد گذاشت.

دسامبر سال گذشته بود که ایران و روسیه قراردادی را به منظور توسعه راه آهن و تولید واگن‌های ریلی باهم به امضا رساندند. از طرفی دیگر، پیش از این قرارداد همکاری، بسیاری از رسانه‌های محلی خبر از توافق شرکت یونایتد واگن با سه شرکت ایرانی برای تامین واگن‌های ریلی داده بودند.

بر اساس این خبر، قرار بر این بود که شرکت‌های ایرانی اتاق واگن‌ها را تولید و یونایتد واگن نیز چرخ و سیستم های ترمز آن را تامین و تولید کند.

وی همچنین تاکید کرده است که همکاری های میان ایران و روسیه بر سر توسعه زیرساخت های لازم برای راه آهن و خطوط ریلی علی رغم تحریم های ایالات متحده آمریکا ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه گفت: در سالهای اخیر با اینکه روسیه از طرف غرب و آمریکا تحریم شده بود، اما در زمینه همکاری های ریلی هیچ گونه مشکلی برای ما پیش نیامد و همچنان بر اساس قراردادهای مذکور، همکاری های خود را ادامه دادیم. حالا هم که دوباره موج دیگری از تحریم ها ایران و روسیه را تهدید می‌کند، باز هم تاثیری بر روی همکاری های دوجانبه ما بر سر توسعه راه آهن و خطوط ریلی نخواهد گذاشت.

وی در ادامه افزود: کریدور جهانی شمال به جنوب از اهمیت خاص و بسزایی برای بسیاری از کشورها از جمله ایران برخوردار است چراکه بر اساس تحقیقات و بررسی های صورت گرفته، ظرفیت این کریدور بالغ بر حمل 7 هزار تن کالا در سال است که هنوز راه زیادی تا تکمیل ظرفیت آن باقی مانده است.

وی ادامه داد: در 15 سال گذشته مذاکرات و گفتگوهای بسیاری مبنی بر توسعه پروژه کریدور شمال به جنوب صورت گرفته است. یکی از بزرگترین چالش ها و مشکلاتی که در این مساله وجود دارد، نبود خطوط ریلی در مسیر قزوین – رشت – آستارا است. در سالهای اخیر، تلاش های بسیاری برای توسعه راه آهن میان قزوین – رشت و همچنین آستارا – آستارا (ایران و آذربایجان) صورت گرفته است. سال گذشته، ما ساخت و توسعه خط آستارا - آستارا را به اتمام رساندیم و حالا قصد داریم آغاز ساخت خط راه آهن قزوین – رشت را کلید بزنیم.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد