سنگ آهن و ذغال سنگ

ساخت ۱۱ هزارو ۲۸۷ قطعه صنعتی در مجتمع‌های معدنی و صنعتی چادرملو

ساخت ۱۱ هزارو ۲۸۷ قطعه صنعتی در مجتمع‌های معدنی و صنعتی چادرملو
پایگاه خبری معدن نیوز- تا کنون بالغ بر ۱۱ هزارو ۲۸۷ قطعه صنعتی در مجتمع‌های معدنی و صنعتی چادرملو بومی سازی شده است.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، محمد ابراهیم یلتقیان، دبیر ستاد بومی‌سازی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تا بیان اینکه، بومی‌سازی محور توسعه در چادرملو است، اظهار داشت: بهره‌وری جز لاینفک بخش تولید وکار در هر واحد تولیدی و صنعتی است. یکی از شاخص‌های بهره‌وری برخورداری از توان و تخصص و نوآوری‌های کارشناسان و متخصصان داخلی برای طراحی و ساخت تجهیزات و قطعات مورد نیاز است. این امر در حوزه صنعت و معدن به طور خاص از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که اتکا به تکنولوژی ساخت داخل موجب کاهش ریسک و ضامن تداوم فعالیت واحدهای معدنی و صنعتی خواهد بود.
دبیر ستاد بومی‌سازی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: این شرکت با برقراری ارتباط تنگاتنگ با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه‌ها، صنعت‌گران، مبتکران و مخترعان کشور و حمایت از ایده‌ها، نوآوران و اتکا به دانش بومی همواره در پی استفاده از ظرفیت‌های داخلی بوده و تاکنون نیز بالغ بر 50 پروژه تحقیقاتی و پژوهشی را اجرا و به اتمام رسانده است.
محمد ابراهیم یلتقیان با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت شرکت تا کنون بالغ بر 11 هزارو 287 قطعه صنعتی در مجتمع‌های معدنی و صنعتی چادرملو بومی‌سازی شده است، گفت: تنها در سال گذشته 550 قطعه جدید در این شرکت بومی‌سازی شده است.
وی افزود: همه تلاش ما این بوده و هست تا علاوه بر بومی‌سازی قطعات، به علوم روز و فناوری‌های نوین جهانی در بخش‌های معدن و صنایع فولاد نیز دسترسی پیدا کنیم و در همین راستا توانسته‌ایم بخش اعظم پروژه‌های خود را با توانمندی‌های داخلی راه‌اندازی و علاوه بر میلیون‌ها دلارصرفه جویی ارزی به اشتغال مولد نیز کمک شایانی کنیم.
دبیر ستاد بومی‌سازی شرکت چادرملو یادآوری کرد: شرکت معدنی وصنعتی چادرملو با اعتقاد راسخ به محقق کردن این هدف و آرمان توسعه یافتگی، از سال 1381 عزم خود را جزم کرد و با به‌کارگیری توان متخصصان داخل کشور گام‌های بلندی را برای کاهش هزینه‌های ناشی از واردات قطعات و قطع وابستگی برداشت.
محمد ابراهیم یلتقیان افزود: در سال 1389 ستاد بومی‌سازی در چادرملو تشکیل گردید که هدف مهم آن، رسیدن به خود کفائی، شناسائی توانمندی‌های شرکت‌های داخلی، ایجاد و تکمیل بانک اطلاعاتی دربخش‌های طراحی، ساخت، برنامه‌ریزی، هزینه‌یابی، مهندسی معکوس،‌ تدارک و اجرا و در نهایت کنترل کیفی و راه‌اندازی و نیز رشد توان رقابت‌پذیری و استفاده از مزیت‌های اقتصادی بود.
وی تصریح کرد: هر چند این شرکت قبل از تشکیل ستاد بومی‌سازی نیز توجه ویژه‌ای به امر بومی‌سازی و تامین داخلی تجهیزات و قطعات و انجام مهندسی معکوس و تهیه نقشه‌های ساخت و نصب و راه‌اندازی طرح‌های توسعه داشته، اما با انسجام بخشی از این فعالیت‌ها، تحت هدایت و نظارت واحدی مستقل، این امر شتاب بیشتری یافت و از آن پس، این شرکت با تکیه بر پتانسیل نیروی انسانی متخصص و کارآمد در زمینه‌های مختلف، طراحی و تهیه نقشه‌های جزء به جزء و کارگاهی به روش مهندسی معکوس، ساخت کلیه قطعات، تجهیزات و ماشین آلات را با استفاده از سیستم‌ها و دانش فنی موجود در کشور در برنامه‌های اجرایی خود قرار داد.
دبیر ستاد بومی‌سازی شرکت چادرملو گفت: طی سال‌های اخیر با حمایت از سازندگان داخلی و برنامه‌هایی که جهت تامین قطعات و لوازم یدکی ساخت داخل کشور انجام داده ایم، نه تنها موجبات کاهش توقفات در اثر فرسودگی قطعات وارداتی گردیده‌ایم بلکه شرایط افزایش تولید در واحدهای فرآوری سنگ آهن خود را نیز ارتقا بخشیدیم، به‌طوری‌که ظرفیت 5 خط تولید کنسانتره سنگ آهن را از 7 میلیون و 500 هزار تن به 10 میلیون و 500 هزار تن و ظرفیت تولید گندله در واحد گندله‌سازی مجتمع صنعتی چادرملو را از 3 میلیون و 400 هزار تن به 4 میلیون تن افزایش دادیم.
یلتقیان اضافه کرد: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ آهن و کنسانتره کشور و از پیشگامان بومی‌سازی کشور است، پروژه‌های تحقیقاتی،‌ مطالعاتی و پژوهشی رادر سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده و با اجرای پروژه‌های متعدد، موفقیت‌های بی‌شماری را در زمینه ساخت داخل کسب کرده به‌طوری‌که از سال 1381 تا پایان آذر ماه سال 1397 بالغ بر 9 هزارو 795 قطعه در مجتمع معدنی و 1 هزارو 492 قطعه در مجتمع صنعتی و در مجموع بالغ بر 11 هزارو 287 قطعه صنعتی طراحی، ساخت و مورد استفاده قرار گرفته است.
وی گفت: تمامی قطعات ساخته شده داخلی علاوه بر قابلیت رقابت‌پذیری با قطعات خارجی، همواره از کیفیت و راندمان کاری بالاتری نیز برخوردار است.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد