سنگ آهن و ذغال سنگ

بهره برداری از نخستین واحد آبگیری از "باطله سنگ آهن" در ایران/ پروژه های جدید با حمایت ایمیدرو در کرمان ایجاد شود

بهره برداری از نخستین واحد آبگیری از "باطله سنگ آهن" در ایران/ پروژه های جدید با حمایت ایمیدرو در کرمان ایجاد شود
پایگاه خبری معدن نیوز- وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز صبح در روز دوم سفر به استان کرمان، نخستین واحد آبگیری از باطله سنگ آهن ایران را در مجتمع سنگ آهن جلال آباد زرند افتتاح کرد. این واحد با هدف صرفه جویی در مصرف آب و نیز برگشت آن به چرخه تولید، طراحی و راه اندازی شده است.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، میزان بازیافت سالانه آب در این واحد، 650هزار متر مکعب در سال است به طوری که 70 درصد، مصرف آب را کاهش می دهد. هم اکنون شرکت معدنی و صنعتی گل گهر نیز مشغول به اجرای پروژه ای مشابه با هدف کاهش مصرف آب است.

برای راه اندازی این واحد 300 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است. با بهره برداری از این واحد، برای 15 نفر به صورت مستقیم و 40 نفر غیر مستقیم شغل ایجاد شد. این واحد توسط بخش خصوصی ایران (شرکت مهندسی فکور صنعت تهران) طراحی و احداث شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش از این، از روند کار در معدن سنگ آهن جلال آباد زرند نیز بازدید به عمل آورد.

رضا رحمانی در ادامه سفر خود که از روز گذشته آغاز شده، بر ارایه تسهیلات کم بهره برای فعالان معادن زغال سنگ و تامین بخشی از چوب مورد نیاز آنها، تاکید کرد و قرار شد برنامه زمانبندی مشخص برای اجرای آنها داده شود.

وی پروژه فعالسازی معادن کوچک مقیاس را یکی از اولویت های خود دانست و گفت: از سرمایه گذاران در این راستا حمایت خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بعداز ظهر دیروز پس از افتتاح واحد تولید لیچینگ مس شرکت فرآوری صنایع مس امید سبزواران با ظرفیت سالانه 3000 تن کاتد در جیرفت کرمان در گفتگو با خبرنگاران گفت: جنوب کرمان با وجود داشتن منابع معدنی خدادادی اما منطقه ای کمتر برخوردار است که برای حمایت از سرمایه گذاری در این گونه مناطق برنامه هایی در دستور کار داریم.

وی با اشاره به کارهای کلان در دست اقدام برای توسعه معدنی و صنعتی منطقه، تصریح کرد: مجتمع تیتانیوم کهنوج یکی از این موارد است که به خاطر مسایل مالی راکد بوده و بعد از چند دهه هنوز به بهره برداری نرسیده و برای آن تدابیر و برنامه هایی پیش بینی شده که در دستور کار قرار دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: با حمایت ایمیدرو 2 یا 3 پروژه جدید معدنی در کرمان ایجاد شود.

رحمانی که در نشست با فعالان اقتصادی جنوب کرمان سخن می گفت، اظهار داشت: معادن جزو اولویت های مهم امسال وزارتخانه است. به فرموده مقام معظم رهبری، معدن می تواند جایگزین نفت شود و وزارت صمت از سرمایه گذاران در حوزه معدن به خصوص در جنوب کرمان که دارای ذخایر خدادادی است، حمایت می کند .

وی با بیان برخی ضروریات فعالیت های معدن و صنایع معدنی تصریح کرد: جذب نیرو، تامین و تدارکات و گردش مالی باید از منطقه محل فعالیت معدن انجام گیرد. رحمانی کل استان کرمان را بهشت معادن توصیف کرد و افزود: باید دو تا سه پروژه خوب با حمایت ایمیدرو در حوزه معدن در منطقه جنوب کرمان فعال شود.

وی با اشاره به کارهای کلان در دست اقدام برای توسعه معدنی و صنعتی منطقه، تصریح کرد: مجتمع تیتانیوم کهنوج یکی از این موارد است که طی جند دهه گذشته به خاطر مسایل مالی راکد بود اما اکنون مراحل اجرایی را می گذراد. رحمانی گفت: برای این طرح تدابیر و برنامه هایی پیش بینی شده که در دستور کار قرار دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص بهره برداری از ظرفیت های معدنی استان کرمان گفت: این استان و جنوب آن ظرفیت های قابل توجهی دارد اما باید تلاش کنیم مردم و بخش خصوصی پای کار بیاییند و ما به عنوان دولت حمایت کنیم. وی افزود: نظام بانکی باید در سال رونق تولید، با بسته های تشویقی از سرمایه گذاران حوزه صنعت و معدن حمایت کند.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد