صنایع معدنی

مدیر زیرساخت ایمیدرو؛

نیاز آبی بخش معدن و صنایع معدنی از صنعت مجزا شود/ کاهش چشمگیر مصرف آب شرکت گسترش معادن طلای زرشوران با استفاده از روش بازچرخانی آب/ برنامه ریزی خوب بخش معدن و صنایع معدنی در بهینه سازی مصرف آب

نیاز آبی بخش معدن و صنایع معدنی از صنعت مجزا شود/ کاهش چشمگیر مصرف آب شرکت گسترش معادن طلای زرشوران با استفاده از روش بازچرخانی آب/ برنامه ریزی خوب بخش معدن و صنایع معدنی در بهینه سازی مصرف آب
پایگاه خبری معدن نیوز - مدیر زیرساخت ایمیدرو گفت: نیاز بخش آبی حوزه معدن و صنایع معدنی از بخش صنعت مجزا شود.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، عباس رنجبر، مدیر زیرساخت ایمیدرو در نخستین رویداد ملی سازگاری با کم آبی، خواستار جدا شدن نیاز آبی بخش معدن و صنایع معدنی از صنعت شد.

همچنین رنجبر بر تعیین حجم آب برنامه ریزی شده مورد نیاز معدن و صنایع معدنی، در بازه های زمانی مشخص تاکید کرد.

وی افزود: نیازمند تصمیم گیری های منسجم و یکپارچه وزارت نیرو به ویژه در مناطق شرق کشور و در منطقه سنگان هستیم.

به گفته رنجبر، شرکت گسترش معادن طلای زرشوران توانست با استفاده از روش بازچرخانی آب در بخش های مختلف، مصرف آب در هر تن خاک را از 2.2 درصد به 1.2 درصد کاهش دهد.

وی یادآور شد: پیش از این، میزان مصرف آب روزانه این کارخانه 800 مترمکعب برآورد شده بود که اکنون به 400 مترمکعب در روز کاهش یافته است.

مدیر زیرساخت ایمیدرو گفت: شرکت فولاد خراسان نیز تلاش می کند تا تصفیه و بازچرخانی آب را در بخش های مختلف انجام دهد.

به گفته وی، این شرکت در انتقال و ذخیره سازی، از آب های زیرزمینی و آبهای سطحی و در بخش های مختلف فولادسازی و ریخته گری، از بازچرخانی آب استفاده می کند. رنجبر تاکید کرد: به سبب انجام این اقدامات مصرف آب در واحدهای گندله سازی فولاد خراسان از 1.5 مترمکعب به یک متر مکعب در روز رسیده است.

رنجبر خاطر نشان کرد: پروژه های بسیاری در دست اقدام است که نشان از برنامه ریزی بخش معدن و صنایع معدنی در بهینه سازی مصرف آب دارد.

وی ادامه داد: در مجتمع طلای موته و معدن سرب و روی انگوران نیز بازچرخانی آب مد نظر قرارگرفته است.

رنجبر یادآور شد: میزان آب مصرفی در بخش صنعت 3 درصد است که با برنامه ریزی های صورت گرفته نهایتا با 70 درصد صرفه جویی به 2 درصد کاهش می یابد بنابراین نکته قابل توجه مدیریت آب در بخش کشاورزی است.

مدیر زیرساخت ایمیدرو اعلام کرد: حدود 65 تا70 درصد مصرف آب جهان در بخش کشاورزی صورت می گیرد که این میزان در ایران 90 درصد بوده و حاکی از مازاد 25 درصدی مصرف آب در کشورمان است.

به گفته وی، طی سال گذشته مصرف آب در بخش کشاورزی از 89 میلیارد مترمکعب به 97 میلیارد متر مکعب افزایش یافت که مهار این روند، مستلزم مدیریت و صرفه جویی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

رنجبر استفاده از روش های بهینه و بهره وری روش های نوین مدیریت منابع آب را به عنوان دو نکته اساسی در این زمینه ذکر کرد.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد